Nικόλας Ακτύπης

Ένα «ευχαριστώ» το χρωστάμε στον Μολέδο…

Πώς ο «προδότης» Μολέντο, που αρνιόταν να αγωνιστεί στην Τούμπα, μέσα σε λίγους μήνες έγινε ο «Μολένταρος» που βάζει πλάτη για να λασκάρει λίγο η οικονομική θηλιά που πνίγει τον Παναθηναϊκό.

Για την ποδοσφαιρική αξία του Ροντρίγκο Μολέντο δεν υπάρχουν αμφιβολίες. Με εξαίρεση εκείνα τα πρώτα -γεμάτα νεύρα, ένταση, πάθος και σκληρά (συχνά άμυαλα) μαρκαρίσματα, παιχνίδια- ο Βραζιλιάνος έδειξε πως είναι ένας από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς που αγωνίστηκαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Γράφει ο Νικόλας Ακτύπης

Εξαιρετικός στο ψηλό παιχνίδι, ιδανικός στο «μαν του μαν» και με αντίληψη του παιχνιδιού που του επέτρεπε να βοηθά τον εκάστοτε παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας, ο άσος του Παναθηναϊκού αποδείχθηκε μια προσθήκη που ζήλευαν οι υπόλοιποι. Αν στα παραπάνω αγωνιστικά χαρακτηριστικά προσθέσεις και τα ηγετικά χαρίσματα που έδειξε ουκ ολίγες φορές, σκιαγραφείς το προφίλ του σέντερ μπακ τον οποίο ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει το τριφύλλι.

Ουσιαστικά για το «τέλος» τόσο του Βραζιλιάνου όσο και άλλων πρωτοκλασάτων παικτών της ομάδας γράφτηκε το βράδυ που γεννήθηκε η σημερινή κατάσταση που άφησε την ομάδα χωρίς ουσιαστική διοίκηση και χρηματοδότηση.

Εκείνοι που τρέχουν σήμερα τις υποθέσεις των πρασίνων δίνουν έναν αγώνα προσπαθώντας να σώσουν ό,τι σώζεται, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι αβέβαιο. Τους αξίζει μια καλή κουβέντα, αφού η δική τους άνιση μάχη μπορεί να συγκριθεί εύκολα με εκείνη των παικτών του τριφυλλιού μέσα στο γήπεδο, που δίχως πλάτες και προοπτική παλεύουν με όποια διάθεση μπορεί να έχει κάποιος που δεν ξέρει τι του ξημερώνει την επόμενη μέρα.

Ένας από αυτούς είναι και ο Μολέντο που -σύμφωνα με το ρεπορτάζ- μετέφερε μέσω του ατζέντη του την καλύτερη δυνατή προσφορά, ενδεικτική της πρόθεσής του να προσφέρει μια τελευταία υπηρεσία στην ομάδα της οποίας τη φανέλα τίμησε με συνέπεια.

Η μοναδική φορά που αμφισβητήθηκαν οι προθέσεις του ήταν πριν μερικούς μήνες παραμονές ενός αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ. Ήταν ο Μολέντο που δεν ένιωθε καλά, ο Μολέντο με τις ενοχλήσεις, ο Μολέντο με την ανασφάλεια. Ή, πιο απλά, ο Μολέντο ο «προδότης». Τουλάχιστον αυτό τον χαρακτηρισμό του είχαν προσάψει όσοι βιάστηκαν να κρίνουν τη συμπεριφορά του.

Η δραματική και ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης στον Παναθηναϊκό άλλαξε πολλά. Μέχρι και την προσέγγιση του κόσμου στις κινήσεις και τη στάση των παικτών. Πράγμα φυσιολογικό αν αναλογιστείς το καθημερινό βομβαρδισμό από δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για προσφυγές, αφαιρέσεις βαθμών, ακόμη και διάλυσης.

Εφόσον οι πληροφορίες που μεταφέρουν οι ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού είναι αληθινές και δεν αλλάξει κάτι τις επόμενες μέρες, ο Μολέντο θα αποχαιρετήσει την ομάδα με τρόπο που θα ζήλευε κάποιος με πολλά περισσότερα «χιλιόμετρα» με τη φανέλα της. Με σεβασμό που δεν βρίσκεις εύκολα ούτε καν από Έλληνες ποδοσφαιριστές, πόσω μάλλον από κάποιον ξένο που εύκολα θα μπορούσε να φύγει αδιαφορώντας για το τι αφήνει πίσω του.

Τον Ιανουάριο ο Μολέντο θα αποτελέσει παρελθόν. Θα φύγει μη έχοντας εξασκήσει το δικαίωμά του για προσφυγή, το οποίο βάσει κανονισμών στοιχειοθετείται, αλλά και φέρνοντας πρόταση για πώληση, αν και θα μπορούσε να διαπραγματευτεί ως ελεύθερος.

Προφανώς η πρόταση που θα έρθει δεν θα είναι ικανοποιητική ούτε αντάξια της ποδοσφαιρικής αξίας του. Η πρόταση θα αφορά καθαρά τη χρηματιστηριακή τιμή του παίκτη η οποία αποτελεί συνισταμένη του συμβολαίου του που λήγει και της ανάγκης του Παναθηναϊκού για ρευστό. Και δυστυχώς όσο πιο μεγάλη η ανάγκη τόσο πιο μικρό το αντίτιμο. Εάν δεν αλλάξει κάτι, ο Μολέντο δίνει ένα παράδειγμα στους υπόλοιπους που βρίσκονται σε αντίστοιχη θέση. Θα είναι δύσκολο να βρεθούν πολλοί που θα το ακολουθήσουν όσο τα δεδομένα παραμένουν αναλλοίωτα.

Πάντως, εκείνοι που όντως αγωνιούν για το αύριο της ομάδας, ένα «ευχαριστώ» το χρωστάνε στον Μολέντο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x